ТЕХНИЧКА ШКОЛА
Владичин Хан
Телефон: +381 17 473 900
Факс: +381 17 474 095
tehnickahan@ptt.rs
     

 

   ПОЧЕТНА
 
   О ШКОЛИ
 
Историјат школе
 
Школа данас
   
   ПРОФИЛИ
 
Електротехника
 
 
Машинство и
обрада метала
 
Саобраћај
   
   ВЕСТИ
 
 
   ИНФОРМАЦИЈЕ
 
Редовни ученици
 
Ванредни ученици
 
Наставници
   
   ДОКУМЕНТА
 
Испитна питања
 
 
Годишњи план рада школе
 
 
Школски развојни план
 
 
Правилник о оцењивању
 
 
Правилник о понашању
 
 
Финансијска документација
   
   Е УЧЕЊЕ
  Учење на даљину
 
Електротехника
 
Машинство
 
Саобраћај
 
Општеобразовни предмети
 
   
   ГАЛЕРИЈА
 
   КОНТАКТ

 

ВЕСТИ
Школско такмичење у подручју рада саобраћај

У петак, 17.03.2023. године у Техничкој школи је одржано школско такмичење за ученике у подручју рада саобраћај. Учествовали су ученици другог и четвртог разреда образовног профила техничар друмског саобраћаја. Учествовало је седморо ученика.

Ученици су се у складу са условима који важе за Републичко такмичење, такмичили у две такмичарске дисциплине:

  1. Саобраћај и транспорт и
  1. Техничар друмског саобраћаја.

Најбољи ученици изборили су пласман на Републичко такмичење ученика саобраћајних школа, које ће ове године бити одржано у Саобраћајно-техничкој школи у Земуну у периоду од 24. до 26.04.2023. године.

 

 

 

,,Читање је важно"

Поводом обележавања Националног дана књиге, 28. фебруара 2023. године, у школској библиотеци одржана је радионица у склопу акције "Читајмо гласно", осмишљене од стране Друштва школских библиотекара Србије.  Подстицање читања, неговање матерњег језика и културе читања главни су циљеви ове акције, коју су ученици наше школе подржали читањем дела својих омиљених песника, романописаца, филозофа.

 

 

 

Отворена изложба фотографија Сарајева и околине у нашој школи   

У току је реализација активности  у оквиру пројекта “It’s better together”,где је партнер нашој школи  ЈУ Средња школа за саобраћај и комуникације из Сарајева. Пројекат се реализује уз подршку организације RYCO (Канцеларија за регионалну сарадњу младих) за Западни Балкан. Ученици обе школе похађали су онлајн обуку „Интеркултурални дијалог младих у онлајн окружењу“, на којој су обрађене теме интеркултуралности, људских права, дискриминације и третирања различитости. Због немогућности размене и студијских посета услед ситуације са корона вирусом, ученици су у току комуникације и пројектних активности једни другима представили себе и своја интересовања и на неки начин приближили своје место и околину вршњацима из партнерске школе.
У обе школе је постављена изложба фотографија ученика. У нашој школи је отоврена изложба фотографија Сарајева и околине, које су послали ученици Средње школе за саобраћај и комуникације, док су у њиховој школи постављене фотографије наших ученика са мотивима Владичиног Хана и околине. Приликом отварања изложбе две школе су преко онлајн алата имале конференцијску видео везу и директан пренос  догађаја је праћен у обе школе. Ученици су том приликом разговарали о фотографијама и комен
тарисали мотиве на њима.

Изложба је и такмичарског карактера, па ће приликом затварања изложбе и пројекта бити проглашени и награђени победници.

 

 

 

 

 

 

 

 

 Пројекат Regional Youth Cooperation Office - RYCO "It is better together"

 

У oквиру прojeктa Regional Youth Cooperation Office - RYCO "It is better together" кojи спрoвoдe Teхничкa Шкoлa Влaдичин Хaн и Срeдњa шкoлa зa сaoбрaћaj и кoмуникaциje Сaрajeвo дeлeгaциja Teхничкe шкoлe бoрaвилa je у Сaрajeву oд 25. дo 28.02.2020. У тoку бoрaвкa oдржaн je инициjaлни сaстaнaк прeдстaвникa oвe двe шкoлe и дoгoвoрeнe су aктивнoсти и динaмикa пo кojoj ћe сe oдвиjaти. Пoптисaн je спoрaзум o сaрaдњи двe шкoлe. Љубaзни дoмaћини су нaс упoзнaли сa шкoлoм и смeрoвимa зa кoje шкoлуjу учeникe. Oбишли смo прoстoриje шкoлe и рaдиoницу при шкoли и прoвeли jeдaн зaнимљив и лeп дaн сa кoлeгиницaмa и кoлeгaмa из Сaрajeвa. Дoгoвoрeни су и тeрмини двe студиjскe пoсeтe oд пo сeдaмнaeстoрo учeникa и трoje нaстaвникa кoje ћe сe (укoликo здрaвствeни услoви дoзвoлe) дeсити крajeм мaja и пoчeткoм jунa мeсeцa.

 


Школски календар

 


Министарство омладине и спорта

 

 

Еразмус плус

 

 


Дивац омладински фондови

 

 


Кровна организација младих Србије

 

 


Википедија

 

 


Google

 

 
 
 
 

 

 

Copyright © 2017 Техничка школа Владичин Хан
Designed by: Млађан Младеновић